Wednesday, 29 June 2011

kawan je larh

Mungkin kadang2 tanpa korang sedar kawan korang yg berlainan jantina telah jatuh hati kt korang..Tapi korang hanya menganggap die sekadar kawan iaitu 'Teman Tapi Mesra' .Byk perkara yg korang boleh lakukn utk mengekalkn 'persahabatan' tanpa melukakn ati mana-mana pihak.


Antaranya:
  1. Menyatakn kpd die dgn beterus terang bahawa korang x sesuai utk bercinta dgnnya krn korang menganggap dia adlh sahabat karib dunia n akhirat.
  2. Menyatakn kpd die sekiranya korang menjadi kekasihnya,korang xmungkin boleh mengikut kehendak,arahan n permintaanya.
  3. Tunjukn kpd die yg korang bersikap kasar n xdew ciri2 utk menjd sepasang kekasih jika bersamanya.
  4. Katakn kpd diew yg korang xpernah terpk utk bercinta dgnnya sbb korang dah menganggap diew sbg salah 1 family korang.
  5. Sering bercerita kpdnya mengenai gurl or boy yg mempunyai ciri2 pasangan idamannya,n mengatakn kpdnya ramai lg gurlz or boy sebegitu di luar sana.
  6. Cuba mengelakkn diri daripada bertembung dgnnya supaya diew sedar yg korang nekad dgn keputusan korang.
  7. Jelaskn padanya yg korang lebih sayangkn ikatan persahabatan drpd menjadi seorg kekasih yg perlu ada komitmen n bersifat setia.
  8. Bertegas dgn pendirian korang sekiranya korang betul2 xdpt menerimanya.Ikut kata hati n jgn termakan pujuk rayunya krn ianya akn melukakn dia dikemudian hari.
  9. Akhir sekali katakn dan tegaskn kpdnya 'KAU SAHABATKU'

Ini bertujuan supaya kita xterus memberi harapan kepada dia.JANGAN BERTINDAK KEJAM.Kerana sepahit-pahit kenyataan sebenarnye lebih indah drpd mimpi yg mengasyikkn.

pompuan oh pompuan

Pompuan nieh terbahagi 3 kategori..

1st skali pompuan yg jinak mcm kucing..
2nd pompuan yg jinak-jinak merpati..
3rd pompuan yg liar mcm kijang..

Hurm pompuan yg pertama nieh sgt mudah utk di takhluki(mcm slh eja jek) sbb diew mcm kucing selalu nk bermanja,nk dekat2,nk gedik2.. dan pompuan spesis nieh die amat2 bahaya,menyampah,melemaskn n sunguh meluatkn *aku yg pompuan un ase meluat betowl kalo jmpe spesis nieh.. Kerana bia berkali ckp xsuke diew tetap datang nk bermanja.

Pompuan yg kedua nieh diew jinak2 burung merpati.. nmpak cm senang jewk nk dekat.. Tp bila dekat diew lari..n pompuan cmnieh selalunyew untuk mengenali luarannya memang mudah,Tp bila try kenal die,die akn berdolak dalih,memberi pelbagai alasan dan sebagainya..

Pompuan yg ketiga plak seliar kijang dan yg paling ssh utk dimiliki.. Dia hanya boleh dipandang,tp peluang utk berada dihatinya cukup tipis kecuali mang dah ditakdirkn la owg ue idup dgn die.. sbb pompuan cmnieh diew jenis buta hati dan sukar terima cinta dlm idup diew..

Sapa2 yg nk takel awek2s ue leh jdkn bendew nieh info,mane larh taw membantu kew,>_<
If pompuan mang ssh r nk nilai diri sendiri..
aku un xtaw aku kategori yg mana..huhu.. wink~ *,*