Tuesday, 13 December 2011

~Mereka sentiasa di carta hati saya~˙·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙.

Assalammualaikum..

jumpa membe lame? wahh suke2! tapi ni je la yang cuti. sape?  berjalan jalan with fazlin dan aimi z.. 9 dec. 011
destinasi dituju?  pergi mid valley sebabnya ade karnival mph kat sana..
disebabkan aku dah lama x jumpa dengan dorang. so,aku decide utk join same^^
rindu korang2 tau! waahh ape perubahan ada pada dorang? suma maintain je aku tengok :)
sampai mph aku just beli buku 'soduku' n novel 'coretan perjalanan mencari keredhaan tuhan'
lepas beli aimi ajak pergi UKM tengok zalinur...seronok dapat jumpa membe lame :')

Gambar2 bawah ni gambar membe2 aku time skolah rendah lagi..
until now,kitaorang still ingat kawan dulu.even suma dah berjaya kan? kekalkan ok ! :)

Aimi Z, Aimi K, & Umira

zalinur


aimi k & fazlin


ni je la gambar yang aku ade sekarang.. yang lain2 tu nati2 ye :)

:: Ukhwah fillah abadan abada.. insyaALLAH,aminn..
maalsalamah :) ::
˙·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙..(◕‿◕✿)..❣❣❣

Sunday, 11 December 2011

kuatkan semangat perbaiki segala kelemahan diri!




::Jom berdoa ::
YA TUHAN ku KURNIAKANLAH PETUNJUK UTK ku RAHMAT DARI SISIMU
,SEDIAKANLAH PETUNJUK ku
'YA ALLAH JADIKANLAH AK ANTARA KALANGAN HAMBAMU YG MENDAPAT BAHAGIAN(PENCAPAIAN)YG HEBAT
PD NUR YG ENKAU KURNIAKAN SBGAI HIDAYAH DN RAHMAT
YG ENGKAU KURNIAKAN DAN REZEKI YG ENGKAU
SEBARKN DN MUDHARAT YG ENGKAU
SELAMATKAN(DRI MENIMPA HAMBAMU2 MU) &BALA YG ENGKAU
ANGKATKAN(DRI MENIMPA HAMBA2MU)&FITNAH
YG ENGKAU JAOHKN(DRI MENIMPA HAMBAMA2MU)&KEBURUKAN YG ENGKAU HINDARKN(DRI MENMPA HAMBAMA2MU)

P/S : Allah always by ur side. wherenever u go.. if u got Allah,u will got all the thing. insyAllah. :)

Monday, 5 December 2011

jalan2 klcc dengan umai ^^

4 dec 2011
umai,boy dia,n kawan die datng umah aku..
alang2 tu ak ajak die g jalan2 kat klcc...
frstime aku jadi penunjuk arah.. nasib la aku x bawak jalan kesesatan.. haha
even sekejap je.. tapi aku puas.. sebab...... b4 nak balik aku ternmpk beg kat ISETAN.. mule2 nak beli utk diri sendri.. then tibe2 teringat kat mak..
alhamdulillah niat aku nak beli prsnt tuk mak n ayah 4 anniversary dorang dah termakbul :)
bia la mahal mane pon ak x kisah. 
ak beli beg n spek mate utk ayh..hee.. puas hati aku!
tp balik umah kantoi ngan mak..tapi ak pure2 ckp beg tu ak punye dulu.. coz 18hb baru iela bg ye mak :)
mak berkenan pulak ngan beg ko ni diq.. hee.. alhamdulillah nasib mak suke.. ikutkan hati nak bagi je time tu jugak..bila pikir balik x syok la..belum tiba masenye lagi kan..hee..x sabar nak bagi lah :)





Tuesday, 22 November 2011

iela rinduuuuuuuuuu!!!!!!!!

                              miss you mak !!
miss you ayah !!
                   miss you kaklong !!
 miss u muazzin !!
                          miss u kaknyah!!
miss you adrianna rose !!
                     miss u kaklang!!
miss u abang yus!!
                  miss u all damn so much!!

Tuesday, 4 October 2011

bersabarlah duhai hati

Assalamualaikum
Kenapa Semua ini Terjadi Padaku ?
” Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu , dan boleh jadi pula kamu menyukai sesuatu , padahal ia amat buruk bagimu , Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui ” ( Surah Al-Baqarah : Ayat 216 )
Kenapa Terlalu Berat Ujian Ini ?
” Allah tidak membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan Kesanggupannya. ” ( Surah Al – Baqarah : Ayat 286)
Terasa Kehidupan Ini Sudah Tiada Maknanya Lagi Bagiku . Mengapa ?
” Janganlah kamu bersikap lemah , dan janganlah pula kamu bersedih hati , padahal kamulah orang-orang yang paling tinggi darjatnya , jika kamu orang-orang yang beriman ” ( Surah Ali Imraan : Ayat 139 )
“….. dan janganlah kamu berputus asa dari rahmat Allah. Sesungguhnya tiada berputus asa dari rahmat Allah melainkan kaum yang kafir . ” ( Surah Yusuf : Ayat 87 )
Bagaimana Harus Ku Hadapi Semua ini ?
” Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dengan jalan sabar dan mengerjakan sembahyang ; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk ” ( Surah Al-Baqarah : Ayat 45 )
Apa Yang Akan KuDapat Daripada Semua Ini ?
” Sesungguhnya Allah telah membeli dari orang-orang mu`min,diri,harta mereka dengan memberikan syurga untuk mereka.. ” ( Surah At-Taubah : Ayat 111 )
Kepada Siapa Harus Ku Berharap ?
” Cukuplah ! Allah bagiku , dan tidak ada tuhan selain dari-Nya . Hanya kepadaNya aku bertawakkal . ” ( Surah At-Taubah : Ayat 111 )
Berimankah Aku ?
” Apakah manusia itu mengira bahawa mereka dibiarkan saja mengatakan : ” Kami telah beriman , ” Sedangkan mereka tidak diuji ? Dan sesungguhnya kami telah menguji orang-orang yang sebelum mereka , maka sesungguhnya Allah mengetahui orang-orang yang benar dan sesungguhnya Dia mengetahui orang-orang yang dusta ? ” ( Surah Al-Ankabut : Ayat 2 – 3 )
Renungi dan redhalah terhadap ketentuan Allah SWT . Pasti tersingkap hikmah yang tersembunyi di sebalik setiap ujian-Nya . Bersabarlah duhai hati . Moga kita menjadi hamba yang redha dan diredhai -Nya

Sunday, 21 August 2011

2o Aug .. bila pertama kalinya buat jahat kat kamsis.. HAHA

salam..kabare?waras? :)
semalam punya citer aku nak citer harini boleh??
citer die cam gini...
frst time kot aku fly~ haha..selama ni selalu dengar orang itu orang ini dok fly.. last2 aku jugak tumpang sekaki...huhu...benda tanpa di rancang last minute katakan.. dah kol 6.30 baru dok pikiq jadi..haa.. so.. lambat la kiteorang keluar..kat kamsis ni last keluar kol 7..so sampai kat pakguard dalam kol 6.45.. aku n da geng dah x berani nak teruskan melangkah..nak2 aku nih..huhu..x berani den.. takut kena tangkap!.. lame gak kiteorng buat port kat belakang and cari idea utk kuar gak buka pose kat giant..haha..last2 dalm kol 7..
si umai.. :weh jom la cepat dorang x kan perasan punye..buat2 la kite ni dak lua"
ak : xpela korang sume kuar la..aku nak balik..buka kat pi..ak x berani la.
umai: ko nih jgn buat camtuh leh x? xde pape punya..
jom jela (muka die punya la seyes pandang ak)HAHA
ak : hurmm (diam) terus jalan .. lajuuuuuuuuuuu=) x pandang sape2 (takut)ngee
sampai kat pakguard..
ana : bella, kak fana pandang aku tadi..
ak :so??yg ko jerit2 name ak wat ape?
ana: xde la ak nak cover utk ko je..
ak: huhu.. (takut + dupdapdupdap)
umai n nisya: rilex weh.. HAHA(gelak pulak dorang!
dalam taxi : SUME MUKE HEPY JE BILE DA DAPAT KUAR DARI KAMSIS TU..TERUTAMANYA AK..MUKA X BERSALAH HABIS..hehe..
ok sampai giant .. aku beli mee szelingg air coolblog...balik..SR..n kfc(box b)..ngee~ perut buncit la...
nak uplod pic x? haha ..ak uplod kat sini la bagi sweetheart aku tengok..hehe...segan nak letak fb..

ok! banyak dah pic aku uplod..tu pon separuh je ak uplod..haha...banyak sangat...lain kali kite buat lagi ek..hehe...memang syok kuar ngan korang.. ala, xde la kiteorang jahat sangat pon kan? just berbuke.. makan3 n balik .. :)
mood : hepy :))

Friday, 15 July 2011

homesick =.=

Assalammualaikum.....

nak tau x?? hurmmm ak rase nak balik.. :( mesti time ni kat umah meriah semua kakak2 ak balik..yela dorng dekt..aku??hurmmm sedih pulak rse nih! haih..tahn nabilah,tahn....ko x boleh nangis kat sini...semua orng x pulang pown...tapi........... :((... ak sukakn suasne umah time nih...dengn keltah muazzin..huhu...rindu...muazzin..rindu sumenye...........hope dorang sihat2 di sane =(

Saturday, 2 July 2011

makan lagi sebelum balik kulim :D HR STEAK HOUSE KG BARU..

ASSALAMUALAIKUM... :)

makan je keje ko ye...last week abong long..this week kaknyah pulak..bagus la pon aku memang lapaq bangat baru balik dari shoping nih...huhu..
kaknyah pun berkata kata...sian kau adik nanti 2 bulan x balik umah...so moh le kite dok makn ramai2..hahaha...
???

k la h malas nak membebel pajng...penat din...ni aku postkn gambar kedai disamping menu aku ..

AKU PUNYE JUS TEMBIKAI


CHICKEN COMBO

CHICKEN SIZZILING



p/s : Alhamdulillah...erk..kenyang :) semoga murah rezeki sape yg blnja tu ye... :)

Friday, 1 July 2011

serba sedikit tentang diriku :p

Assalamualaikum.....jawab tau x jawab dose :)

hari ni nak share pasal habit aku..serba sedikit..boring punye pasal tinggal sorng2 nih..hehe
antaranya:

                *aku penakut nak angkat calling orang..kalau selain fmly orng yg teramat rapat ngan aku call aku mesti gelabah..haha..kalau ade orng lain sebelah aku,aku soh die jawab..kalau x pon suare ak sedekit mengigil..ngee... @ selalu di marahi fmly aku coz takut x bertempat..tapi nak wat cam ne..huhu..aku takut+segan..

             *aku suke gigit2 straw if minum air kotak..(anoying kan?)
             *suke usik member2 aku..hehe..
             *kalau marah suke wat muke masam.. kalau mak aku die akn cakp " mula la tu da wat muke macm buntut aym dah"hahaha! tettt
              *menangis kalau tengok cter sedih..tapi pandai cover depan orng..kan aku pkai spect mate..so dapt la selmtkn diri dari terkantoi...haha
             * menangis if rindu kat seseorang...menangis aku nih cam kena cubit je...hahaha!
             *kuat makan walaupun aku demam sekalipun...hee
             *terpaku jap bila nampk muke sixsense or irwansyah dalm tv.....hee..aku minat dorang..pkwe aku tu.
             *suka peluk2+ cium mak aku.........hehe...tenang je rase....
             *suke mengemas?haha x..suke menyelerakkn ade la ..HAHA...
           

hmm tu je la yg aku bagi tahu.yg lain2 tu pandai2 cari...korang yang kawan rapt ngan aku mesty tau kan.hee
 : fazlin penah tolong aku cakp ngn opertor celcm coz ade masalh cikit ..tengok ngan opratr pon tak berani nak ckp??huhu...lin suke lah sebb die ckp suare abg tu sedap!HAHA


ehh k la,mau buat ice blnded..hehe...salam~

Wednesday, 29 June 2011

kawan je larh

Mungkin kadang2 tanpa korang sedar kawan korang yg berlainan jantina telah jatuh hati kt korang..Tapi korang hanya menganggap die sekadar kawan iaitu 'Teman Tapi Mesra' .Byk perkara yg korang boleh lakukn utk mengekalkn 'persahabatan' tanpa melukakn ati mana-mana pihak.


Antaranya:
  1. Menyatakn kpd die dgn beterus terang bahawa korang x sesuai utk bercinta dgnnya krn korang menganggap dia adlh sahabat karib dunia n akhirat.
  2. Menyatakn kpd die sekiranya korang menjadi kekasihnya,korang xmungkin boleh mengikut kehendak,arahan n permintaanya.
  3. Tunjukn kpd die yg korang bersikap kasar n xdew ciri2 utk menjd sepasang kekasih jika bersamanya.
  4. Katakn kpd diew yg korang xpernah terpk utk bercinta dgnnya sbb korang dah menganggap diew sbg salah 1 family korang.
  5. Sering bercerita kpdnya mengenai gurl or boy yg mempunyai ciri2 pasangan idamannya,n mengatakn kpdnya ramai lg gurlz or boy sebegitu di luar sana.
  6. Cuba mengelakkn diri daripada bertembung dgnnya supaya diew sedar yg korang nekad dgn keputusan korang.
  7. Jelaskn padanya yg korang lebih sayangkn ikatan persahabatan drpd menjadi seorg kekasih yg perlu ada komitmen n bersifat setia.
  8. Bertegas dgn pendirian korang sekiranya korang betul2 xdpt menerimanya.Ikut kata hati n jgn termakan pujuk rayunya krn ianya akn melukakn dia dikemudian hari.
  9. Akhir sekali katakn dan tegaskn kpdnya 'KAU SAHABATKU'

Ini bertujuan supaya kita xterus memberi harapan kepada dia.JANGAN BERTINDAK KEJAM.Kerana sepahit-pahit kenyataan sebenarnye lebih indah drpd mimpi yg mengasyikkn.

pompuan oh pompuan

Pompuan nieh terbahagi 3 kategori..

1st skali pompuan yg jinak mcm kucing..
2nd pompuan yg jinak-jinak merpati..
3rd pompuan yg liar mcm kijang..

Hurm pompuan yg pertama nieh sgt mudah utk di takhluki(mcm slh eja jek) sbb diew mcm kucing selalu nk bermanja,nk dekat2,nk gedik2.. dan pompuan spesis nieh die amat2 bahaya,menyampah,melemaskn n sunguh meluatkn *aku yg pompuan un ase meluat betowl kalo jmpe spesis nieh.. Kerana bia berkali ckp xsuke diew tetap datang nk bermanja.

Pompuan yg kedua nieh diew jinak2 burung merpati.. nmpak cm senang jewk nk dekat.. Tp bila dekat diew lari..n pompuan cmnieh selalunyew untuk mengenali luarannya memang mudah,Tp bila try kenal die,die akn berdolak dalih,memberi pelbagai alasan dan sebagainya..

Pompuan yg ketiga plak seliar kijang dan yg paling ssh utk dimiliki.. Dia hanya boleh dipandang,tp peluang utk berada dihatinya cukup tipis kecuali mang dah ditakdirkn la owg ue idup dgn die.. sbb pompuan cmnieh diew jenis buta hati dan sukar terima cinta dlm idup diew..

Sapa2 yg nk takel awek2s ue leh jdkn bendew nieh info,mane larh taw membantu kew,>_<
If pompuan mang ssh r nk nilai diri sendiri..
aku un xtaw aku kategori yg mana..huhu.. wink~ *,*

Sunday, 26 June 2011

Restoran saba,cyberjaya..

restoran saba yang terletak di cyberjaya..mula memang tak rancang nak pergi sini..yela malam tu plan nak g ICT nak tengok lampu..tapi abang long contact kata nak belanja kiteorng sekeluarga makan kat sini pulak...kiteorng apa lagi terutamanya AKU on je bab2 makn2 ni....hehe...tambah2 abng long cakap makanan arab..hurmm sedap bunyinye:)lepas solat maghrb kami sampai sini...

antara menu dia ;

 sampai sana aku terus mintak order..aku mintak chicken kebab..err..yang sedihnya menu yang aku order x sampai2..last2 aku bedal mkann orang lain...huhu..dah la nama restoran saba..memang suruh aku bersabar kot...tapi xpela..aku kenyang jugak makan kakak2 aku punye..hehe..memang sedap la makanan dia...santai=)

nasi arab
 nasi arab ni memang sedap tambah dengan daging kambing..yum..yum...

Friday, 24 June 2011

WESTLIFE - I HAVE A DREAM

I have a dream, a song to sing
To help me cope with anything
If you see the wonder (wonder) of a fairy tale
You can take the future even if you fail
I believe in angels
Something good in everything I see
I believe in angels
When I know the time is right for me
I'll cross the stream - I have a dream

[Bryan:]
Oh yeah
I have a dream (have a dream), a fantasy (fantasy)
To help me through (help me through) reality (reality)
And my destination (destination) makes it worth the while
Pushing through the darkness
([Mark:] pushing through the darkness baby)
Still another mile

[Shane:]
I believe in angels
Something good in everything I see
([Mark:] everything I see yeah)
I believe in angels
([Mark:] I believe in angels )
When I know the time is right for me
([Mark:] time is right for me)
I'll cross the stream - I have a dream

I have a dream (oh yeah), a song to sing(song to sing)
To help me cope with anything
If you see the wonder (if you see the wonder) of a fairy tale (of a fairy tale)
You can take the future even if you fail (yeah yeah yeah yeah)
I believe in angels
Something good in everything I see (everything)
I believe in angels (yeah)
When I know the time is right for me (right for me)
I'll cross the stream (cross the stream) - I have a dream (have a dream)
I'll cross the stream (cross the stream) - I have a dream 


Monday, 13 June 2011

nak langsaikan sume hutang...

wow kecik2 dah pndai brhutang ye? hee..
today,with my dad n my mum..oopss x lupe si kecik muazzin (nak join skali)
nak teman ak g bayar yuran kat BSN..lepastu nak g byar brodband maxis ak ni haa...
pastu baru lah g bank in duit rumah sewa...dekat mane ye? alaa dekat rawng je pown...huhu
tu pon nak cter kan..boringnye pnye pasal sume ak tulis...haha..
lepas ni lega ak x payah nak pikr hutang dah...hehe....
annur tengah mngira hutang die nih..hehe...sory ltak pic ko...haha


 p/s : HUTANG JGN LUPE BAYAR YE :))

blog yg ke 3.. hehe...

my luvly frends : enjoy yaw :))

assalammualaikum...:)
ape maksd tajuk ak tu? hehe...actually mask ni da 3 kali ak buat blog
haa...tapi x mnjd2..nape ek? ofcoz ak mals..hahaha..terfkr fkr ade ke mase ak
nak update blog ak nih...huu...
sbb ape skrg terfkr nak buat jgk blog baru..bcoz yg dulu pnye ak buat ak dah lupe
email n pswod ak...hahaha..
skrg ak boring sgt ..ari2 mghdap muke buke (facebook) baik ak ssuatu yg baru kan?
baru ke ni? ak yg lmbat kan..heee..
so i hope my blog Will make me hepy..hehehe..
enjoy yay! :))