Wednesday, 30 May 2012

Have a nice day

Assalamualaikum..

Title for today  HAVE A NICE DAY~

Hoho NICE la sangat..!! okay today,sebelum pukul 6 aku akan siapkan daily report and journal aku..
insyaAllah kalau sempat balik malam ni dari hantar kaklang dekat shah alam.. aku akan sambung buat final report! Sudah nabilah! bangkitlah kamu dari lena yang panjang~chewahh.. tinggal sebulan je lagi ni..
lepastu kena buat power point untuk presentation. nak kena cD bagai. haishhh.. FB aku cuba stop dulu..
aku x boleh nak deactve sebabnya nanti banyak info baru dari membe aku ketinggalan.. 


okay..

DAH!
SAMBUNG BUAT KERJA BALIK~

Wednesday, 9 May 2012

love u mak :)


"Dan Allah mengeluarkan kamu dari perut ibumu dalam keadaan tidak mengetahui sesuatupun, dan Dia memberi kamu pendengaran,penglihatan dan hati agar kamu bersyukur"
-surah An-Nahl- ayat ;78





Marilah kita kenangkan dosa kita kepada orang tua kita. Siapa tahu
hidup kita dirundung nestapa kerana kedurhakaan kita. Kerana kita
menghisap darahnya, tenaganya, airmatanya, keringatnya. Istighfarlah, Istighfarlah. ..
Barangsiapa yang matanya pernah sinis melihat orang tuanya. Atau
kata-katanya sering mengguris hatinya, atau yang jarang memperdulikan
dan mendoakannya. Percayalah bahawa anak yang derhaka siksanya
didahulukan didunia ini. 'Mak' ampunkanlah dosa-dosa anakmu…

iela sayang mak :)

'kasih ibu membawa ke syurga' 

mak,
Engkaulah ratu hati kami
Tanpamu kami x dapat lihat bulan,bintang dan matahari
semoga Allah merahmati dan memberkati usia dan segala usaha dalam menjalani kehidupan 
sebagai seorang hamba Allah, anak, isteri, and uci .
Hepy besday emak
May Allah bless u with all his love, care and luck and may u achieve everything u desire in life.
wishing u a sweet and hepy besday


Tuesday, 8 May 2012

Doa ketika dukacita dan sedih. Ada dalam al-mathurat :)






"Ya Allah, Engkaulah Maha Pengasih lagi Maha Penyayang, tolonglah kami agar kami mengerti, menerima, percaya, memaafkan & dimaafkan. Memberi & menerima, mencintai & dicintai serta berani menatap jauh ke depan untuk kehidupan yg lebih baik, lebih indah & membahagiakan."

jodoh --







agak2 sape lah jodohku nanti..

haishh bukan gatal x sabar nak kahwin tapi aku takut kot2  tersalah pilih

hurmm

tapi

jodoh pertemuan ajal maut suma ditangan tuhan kan?

so kita hanya mampu merancang Allah yg dah tetapkan yg terbaik utk kita..

nak dapat yg terbaik, diri sendiri kena la jadi baik dulu kan?

(^__^)


*kalau blh aku nak kahwin time umo 23thn.. hee~


Monday, 7 May 2012

bercampur campur





tanpa phone ditangan aku rase macm

KOSONG

KOSONG

KOSONG


huhuhu..


*dah macam nyawa pulak*


        aku nampak die on9 n langsung x tegur aku.. =='

ape kes nih???? XPE . cek xkisah pun...

hang tegur la sape pun hang suka.. ikut suka hang la...

jaga hati diri sendiri lebih baik.. n yess aku suka kehidupan aku sekarang

ok,bye..

Sunday, 6 May 2012

suara azan fitri haris (lirik)



suke lagu nie. nak buat kat blog.. tapi xde pulak..