Wednesday, 29 June 2011

kawan je larh

Mungkin kadang2 tanpa korang sedar kawan korang yg berlainan jantina telah jatuh hati kt korang..Tapi korang hanya menganggap die sekadar kawan iaitu 'Teman Tapi Mesra' .Byk perkara yg korang boleh lakukn utk mengekalkn 'persahabatan' tanpa melukakn ati mana-mana pihak.


Antaranya:
  1. Menyatakn kpd die dgn beterus terang bahawa korang x sesuai utk bercinta dgnnya krn korang menganggap dia adlh sahabat karib dunia n akhirat.
  2. Menyatakn kpd die sekiranya korang menjadi kekasihnya,korang xmungkin boleh mengikut kehendak,arahan n permintaanya.
  3. Tunjukn kpd die yg korang bersikap kasar n xdew ciri2 utk menjd sepasang kekasih jika bersamanya.
  4. Katakn kpd diew yg korang xpernah terpk utk bercinta dgnnya sbb korang dah menganggap diew sbg salah 1 family korang.
  5. Sering bercerita kpdnya mengenai gurl or boy yg mempunyai ciri2 pasangan idamannya,n mengatakn kpdnya ramai lg gurlz or boy sebegitu di luar sana.
  6. Cuba mengelakkn diri daripada bertembung dgnnya supaya diew sedar yg korang nekad dgn keputusan korang.
  7. Jelaskn padanya yg korang lebih sayangkn ikatan persahabatan drpd menjadi seorg kekasih yg perlu ada komitmen n bersifat setia.
  8. Bertegas dgn pendirian korang sekiranya korang betul2 xdpt menerimanya.Ikut kata hati n jgn termakan pujuk rayunya krn ianya akn melukakn dia dikemudian hari.
  9. Akhir sekali katakn dan tegaskn kpdnya 'KAU SAHABATKU'

Ini bertujuan supaya kita xterus memberi harapan kepada dia.JANGAN BERTINDAK KEJAM.Kerana sepahit-pahit kenyataan sebenarnye lebih indah drpd mimpi yg mengasyikkn.

pompuan oh pompuan

Pompuan nieh terbahagi 3 kategori..

1st skali pompuan yg jinak mcm kucing..
2nd pompuan yg jinak-jinak merpati..
3rd pompuan yg liar mcm kijang..

Hurm pompuan yg pertama nieh sgt mudah utk di takhluki(mcm slh eja jek) sbb diew mcm kucing selalu nk bermanja,nk dekat2,nk gedik2.. dan pompuan spesis nieh die amat2 bahaya,menyampah,melemaskn n sunguh meluatkn *aku yg pompuan un ase meluat betowl kalo jmpe spesis nieh.. Kerana bia berkali ckp xsuke diew tetap datang nk bermanja.

Pompuan yg kedua nieh diew jinak2 burung merpati.. nmpak cm senang jewk nk dekat.. Tp bila dekat diew lari..n pompuan cmnieh selalunyew untuk mengenali luarannya memang mudah,Tp bila try kenal die,die akn berdolak dalih,memberi pelbagai alasan dan sebagainya..

Pompuan yg ketiga plak seliar kijang dan yg paling ssh utk dimiliki.. Dia hanya boleh dipandang,tp peluang utk berada dihatinya cukup tipis kecuali mang dah ditakdirkn la owg ue idup dgn die.. sbb pompuan cmnieh diew jenis buta hati dan sukar terima cinta dlm idup diew..

Sapa2 yg nk takel awek2s ue leh jdkn bendew nieh info,mane larh taw membantu kew,>_<
If pompuan mang ssh r nk nilai diri sendiri..
aku un xtaw aku kategori yg mana..huhu.. wink~ *,*

Sunday, 26 June 2011

Restoran saba,cyberjaya..

restoran saba yang terletak di cyberjaya..mula memang tak rancang nak pergi sini..yela malam tu plan nak g ICT nak tengok lampu..tapi abang long contact kata nak belanja kiteorng sekeluarga makan kat sini pulak...kiteorng apa lagi terutamanya AKU on je bab2 makn2 ni....hehe...tambah2 abng long cakap makanan arab..hurmm sedap bunyinye:)lepas solat maghrb kami sampai sini...

antara menu dia ;

 sampai sana aku terus mintak order..aku mintak chicken kebab..err..yang sedihnya menu yang aku order x sampai2..last2 aku bedal mkann orang lain...huhu..dah la nama restoran saba..memang suruh aku bersabar kot...tapi xpela..aku kenyang jugak makan kakak2 aku punye..hehe..memang sedap la makanan dia...santai=)

nasi arab
 nasi arab ni memang sedap tambah dengan daging kambing..yum..yum...

Friday, 24 June 2011

WESTLIFE - I HAVE A DREAM

I have a dream, a song to sing
To help me cope with anything
If you see the wonder (wonder) of a fairy tale
You can take the future even if you fail
I believe in angels
Something good in everything I see
I believe in angels
When I know the time is right for me
I'll cross the stream - I have a dream

[Bryan:]
Oh yeah
I have a dream (have a dream), a fantasy (fantasy)
To help me through (help me through) reality (reality)
And my destination (destination) makes it worth the while
Pushing through the darkness
([Mark:] pushing through the darkness baby)
Still another mile

[Shane:]
I believe in angels
Something good in everything I see
([Mark:] everything I see yeah)
I believe in angels
([Mark:] I believe in angels )
When I know the time is right for me
([Mark:] time is right for me)
I'll cross the stream - I have a dream

I have a dream (oh yeah), a song to sing(song to sing)
To help me cope with anything
If you see the wonder (if you see the wonder) of a fairy tale (of a fairy tale)
You can take the future even if you fail (yeah yeah yeah yeah)
I believe in angels
Something good in everything I see (everything)
I believe in angels (yeah)
When I know the time is right for me (right for me)
I'll cross the stream (cross the stream) - I have a dream (have a dream)
I'll cross the stream (cross the stream) - I have a dream 


Monday, 13 June 2011

nak langsaikan sume hutang...

wow kecik2 dah pndai brhutang ye? hee..
today,with my dad n my mum..oopss x lupe si kecik muazzin (nak join skali)
nak teman ak g bayar yuran kat BSN..lepastu nak g byar brodband maxis ak ni haa...
pastu baru lah g bank in duit rumah sewa...dekat mane ye? alaa dekat rawng je pown...huhu
tu pon nak cter kan..boringnye pnye pasal sume ak tulis...haha..
lepas ni lega ak x payah nak pikr hutang dah...hehe....
annur tengah mngira hutang die nih..hehe...sory ltak pic ko...haha


 p/s : HUTANG JGN LUPE BAYAR YE :))

blog yg ke 3.. hehe...

my luvly frends : enjoy yaw :))

assalammualaikum...:)
ape maksd tajuk ak tu? hehe...actually mask ni da 3 kali ak buat blog
haa...tapi x mnjd2..nape ek? ofcoz ak mals..hahaha..terfkr fkr ade ke mase ak
nak update blog ak nih...huu...
sbb ape skrg terfkr nak buat jgk blog baru..bcoz yg dulu pnye ak buat ak dah lupe
email n pswod ak...hahaha..
skrg ak boring sgt ..ari2 mghdap muke buke (facebook) baik ak ssuatu yg baru kan?
baru ke ni? ak yg lmbat kan..heee..
so i hope my blog Will make me hepy..hehehe..
enjoy yay! :))